Ședință operativă din 01.07.2019

0
853
sedinta din 01.07.2017

La data de 01 iulie 2019, dl Anatolie CHETRARU, Președintele raionului Hîncești, a petrecut ședința operativă cu șefii de direcții și funcționarii aparatului președintelui. Dl Președinte a informat despre consecințele ploilor torențiale. În regim de urgență este necesar de pregătit și de prezentat Demers și Pachetul de documente pentru a beneficia de ajutor financiar din Fondul de Rezervă a Guvernului Republicii Moldova. Apoi, Președintele raionului, a menționat despre necesitatea înregistrării, conform legislației, a bazinelor acvatice, aflate în gestiunea primăriilor și a agenților economici, care sunt responsabili de starea tehnică a bazinelor/lacurilor/iazurilor.
De asemenea dl Anatolie CHETRARU a atenționat asupra urgentării desfășurării licitațiilor cu privire la obiectele publice: Centrul de Excelență, Blocul Terapeutic și a drumurilor deteriorate în urma intemperiilor naturale.
Dna Vera PATRAȘCU, vicepreședintele raionului, a anunțat despre ședința cu primarii localităților din data de 2 iulie și a informat despre măsura de comemorare a victimelor stalinismului, care se va petrece la data de 5 iulie, ora 10.30 la Memorialul victimelor regimului stalinist și a invitat toți funcționarii la depunere de flori.
Dna Valentina TONU, șef Direcția Învățământ, a comunicat despre finalizarea examenelor gimnaziale și de Bacalaureat.
Pentru buna desfășurare a odihnei de vară activează tabere cu sejur de zi în mai multe localități ale raionului.
În toate instituțiile de învățământ din raion se desfășoară lucrări de reparații și construcții, merge activ procesul de pregătire către debutul anului academic.
Dna Natalia SAHAROV, șef-interimar IMSP CS Hîncești, a informat despre activitatea echipei mobile referitor la radiografia pulmonară a persoanelor cu risc sporit de îmbolnăviri, care a început cu verificări în Zona Prutului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here