La data de 28 iunie 2019, dl Anatolie CHETRARU, Președintele raionului Hîncești, a convocat ședința Grupului de lucru, instituit prin Dispoziția președintelui raionului nr. 95- d din 27.06.2019, cu privire la examinarea stării bazinelor acvatice din com. Crasnoarmeiscoe, s. Bochiceni și s. Călmățui. Au participat toți membrii comisiei.
În ședință s-a pus în discuție următoarea întrebare: Cu privire la examinarea stării bazinelor acvatice din com. Crasnoarmeiscoe, s. Bochiceni și s. Călmățui.
Dl Anatolie CHETRARU, președintele raionului, a informat despre necesitatea evaluării stării tehnice a bazinelor acvatice din raion și întreprinderea măsurilor de rigoare și prevenire a calamităților naturale, care pot surveni în urma distrugerii digurilor de protecție și revărsarea apelor din bazinele acvatice utilizate incorect. Membrii grupului de lucru, dl Iurie LEVINSCHI , vicepreședintele raionului și dl Dumitru CORNEI, vicepreședintele raionului, președintele grupului au raportat despre starea tehnică a bazinelor acvatice din raion și au avertizat persoanele responsabile despre monitorizarea permanentă a situației și întreprinderea măsurilor de rigoare, care să asigure respectarea de către toți deținătorii (gestionarii) lacurilor de acumulare/iazurilor a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 977 din 16.08.2016 cu privire la Regulamentul-tip întru consoilidarea digurilor și luarea măsurilor de protecție.
Grupul de lucru a hotărât evaluarea și monitorizarea tuturor bazinelor acvatice din raion.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here