În data de 30 mai 2019 a avut loc Gala Businessului Moldovenesc, în cadrul căruia Consiliul raional Hîncești a primit și în acest an Medalia de Aur a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”, eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI). Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră din cadrul Consiliului raional Hîncești a organizat și a coordonat participarea agenților economici din raionul Hîncești la 7 expoziții naționale și peste hotarele țării, precum: MOLDOVA PREZNTĂ, FABRICAT ÎN MOLDOVA, târguri și alte tipuri de evenimente importante pentru mediul de afaceri. Toate aceste activități au fost realizate în colaborare strânsă atât cu Camera de Comerț și Industrie a RM, inclusiv cu filiala Hîncești, cât și cu partenerii de încredere din cadrul autorităților publice locale din România.

La eveniment au fost prezenți agenți economici din toate domeniile de activitate, reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului, ai administrației publice locale, ambasadori acreditați în Republica Moldova, parteneri de dezvoltare, Camere de Comerț mixte, membrii comitetelor organizatorice ale celor două concursuri, etc.

În cadrul ceremoniei de inaugurare a „Galei Businessului Moldovenesc”, Sergiu Harea, președintele CCI a RM, a precizat că evenimentul devenit tradiție reușește an de an să adune cele mai competitive întreprinderi din țara noastră. „La ediția curentă am premiat 120 companii ale căror produse și servicii sunt apreciate de consumatorii nu doar din țară, ci și de peste hotare. Acești 120 învingători, au fost aleși de către dumneavoastră- publicul țintă, care apreciați calitatea și competitivitatea produselor și serviciilor”, a mai spus Sergiu Harea.

Totodată au fost evedențiați cei mai creativi și eficienți întreprinzători și manageri din mediul de afaceri a RM alături de partenerii concursurilor și anume: Proiectului Băncii Mondiale de Ameliorare a Competitivității (PAC II), Proiectului Infrastructura Calității al DCFTA, Confederației Națională a Patronatului din RM și Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here