Astăzi, 09 aprilie, curent, Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră a întrunit agenții economici participanți în cadrul proiectului ”Produs de Hîncești”, care apropo, și-a mărit numărul de participanți, pentru a discuta opurtunitățile de participare la tîrguri și expoziții în perioada ce urmează.
Toți paticipanții au fost salutați de către dl Levinschi Iurie, vicepreședintele raionului Hîncești care a încurajat agenții economici să participe activ la toate evenimantele posibile în vederea promovării produselor sale, dar și a raionului Hîncești.
Dna Elena Nichifor, șef, Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră a mulțumit participanților la întrunire pentru receptivitate și a comunicat despre inițierea înfrăților Consiliului raional Hîncești cu 6 Consilii județene din România care vor dezvolta în perspectivă participarea în cadrul expozițiilor, târgurilor și altor evenimente organizate în județele vizate. La fel, vor fi organizate și evenimente tradiționale, cum ar fi participarea la expoziția ”Republica Moldova prezintă la Brașov”, ediția a – II-a, 2019 organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.
În perioada 31 mai-2 iunie, la Sibiu va fi organizat Tîrgul gastronomic ”Gusturile primăverii” unde sunt invitați și producătorii din raionul Hîncești. Totodată s-a propus, producătorilor hînceșteni, să participă la Expoziția –tîrg ”PARADA FLORILOR”, ediția a VI-ea care va avea loc la data de 21 aprilie în orașul Cimișlia, bulevardul Ștefan cel Mare, și anume în cadrul celui de-al IV –lea Sector, Sectorul -”Produse autohtone”, expunere vînzare de produse.
Dna Nichifor a vorbit și despre propunerea care a venit din parte Clubului Sportiv Petrocub pentru agenții economici care vor să își desfășoare activitate economică sau să promoveze compania și produselor acesteia să participe la meciurile care vor avea loc pe stadionul din municipiul Hîncești pe perioada anului curent. Agenții economici au fost îndemnați sa participe și la Tîrgul Ecolocal care se desfășoară în fiecare zi de sîmbătă, la Chișinău.
La finalul întrunirii dna Nicoleta Moroșanu a invitat agenții economici să participe la cea de a treia ediție a Tîrgului ”La porțile țării” care va avea loc în satul Leușeni, la data de 19 mai 2019.
Și pe finalul acestei întîlniri de lucru dl Catană Ion, conducătorul GȚ ”Catană Ion”, a făcut o prezentare a produsul său nou – chiurcela, un produs pe bază de struguri în combinație cu alte fructe și semințe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here