Astăzi, 22 iunie, cu o vizită de lucru în raionul Hînceşti s-au aflat managerii Proiectului SEE-SIE, doamna Antonella Cagnolati, Preşedinta Proiectului SEE- SIE şi doamna Anne- Catherin Mercuri.
Oaspeţii au fost întâmpinaţi de către Preşedintele raionului, domnul Iurie Levinschi, care a prezentat succinct necesităţile stringente din raion.
Dat fiind faptul că unul dintre Obiectivele pe cale le are trasate Asociaţia SEE-SIE este gestionarea resurselor de apă şi managementul serviciilor de apă şi sanitaţie, delegaţia, însoţită de către Preşedintele raionului, au mers în Lunca Prutului unde au discutat cu primarii, partea bazinului hidrografic Nîrnova în contextul Proiectului “Îmbunătăţirea accesului populaţiei la serviciile de alimentare cu apă şi Sanitaţie în Bazinul Nîrnova” implementat de către Asociaţia Solidaritate Europa pentru Apă.
Conform Proiectului, în satul Căţeleni va fi construită infrastructura pentru un sector a satului şi vor fi asigurate toate gospodăriile, cu apă potabilă (contorizat), până în 2022, primul trimestru.
În continuare, în comun cu Asociaţia Solidaritate Europa pentru Apă, se intenţionează identificarea a noi resurse financiare în vederea aprovizionării satelor din Lunca Prutului, din raionul Hînceşti, cu apă potabilă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here