În conformitate cu dispoziția Președintelui raionului, nr. 34-d din 16.03.2021, astăzi s-a desfășurat prima ședință ordinară a Consiliului raional Hînceşti din acest an. La ora 10:00, în incinta Casei Raionale de Cultură, conform prezenţei consilierilor, s-a constatat caracterul deliberativ, în sală fiind prezenți 31 aleși locali. Mai apoi, la propunerea dlui Iurie LEVINSCHI, președintele raionului Hînceşti, au fost onorate simbolurile şi imnul de stat.
De această dată, în calitate de președinte al ședinței, a fost ales dl Igor EREMIA, secretariatul a fost îndeplinit de către dnii Valeriu BOBROV, Victor TERENTE și dna Lucica GUŞTIUC.
Ținem să accentuăm, că în cadrul sesiunii date, în ordinea de zi au fost incluse 50 proiecte de decizii care a fost completată cu 2 proiecte suplimentare, după cum urmează:
– Cu privire la aprobarea proiectului “Let′s discover Stefan cel Mare traces together”/ “Să descoperim împreună urmele lui Ştefan cel Mare” ;
– Cu privire la aprobarea proiectului “HEALTH IN GOOD HANDS- Bigger HOSPITALS, Better CARE, Best DOCTORS for people in the border area Romania – R. of Moldova”/ “SĂNĂTATEA ÎN MÂINI BUNE – spitale mai mari, îngrijire mai bună, cei mai buni doctori pentru persoanele din zona de graniţă” ;
Astfel, cele 52 chestiuni analizate și supuse dezbaterilor, au vizat segmentul juridic, financiar, educațional, al asistenței sociale, resurselor umane, gestiunii patrimoniului public etc. În total, au fost aprobate toate 52 proiecte cu modificările de rigoare.
Cetățenii vor putea accesa deciziile prin intermediul Registrului de Stat al Actelor Locale și a paginii electronice a Consiliului raional (rubrica “Procesul Decizional”) în termenul stabilit de legislaţie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here