La data de 30 iulie 2020, în temeiul art. 58 din Legea nr. 10/2009 privind supravegherea de stat a sănătății publice, cu modificările ulterioare, a Hotărîrii nr. 10 din 15 mai 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, președintele raionului Hîncești, dl Iurie LEVINSCHI, a convocat ședința de lucru a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică .
În cadrul ședinței au fost prezenți: dl Dumitru CORNEI, vicepreședintele raionului, dna Tamara PASCARI, șef, Centrul de Sănătate Publică Hîncești, reprezentanții Instituțiilor Medico- Sanitare Publice și membrii Comisiei, instituite prin Decizia Consiliului raional Hîncești.
În discuție s-au pus următoarele subiecte:
1. Cu privire la situația epidemiologică la infecția cu Coronavirusul de tip nou – COVID-2019, intensificarea măsurilor de prevenire;
2. Cu privire la evaluarea la moment a nivelului de pregătire a sistemului medical de răspuns și control la urgența de sănătate publică, determinată de virusul COVID- 2019.
Președintele raionului, dl Iurie LEVINSCHI a menționat că scopul întrunirii este de a discuta situația epidemiologică la moment, nivelul de pregătire a sistemului medical și modalitățile de prevenire a răspândirii virusului de tip nou, COVID-2019 în raion.
Ulterior, dna Tamara PASCARI, șef, Centrul de Sănătate Publică Hîncești, a vorbit despre situația epidemiologică din raion la zi, atenționând că, ca urmare a analizei situației epidemiologice actuale, starea de urgență în sănătate publică se prelungește până la data de 31 august 2020 .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here