La data de 25 iulie, într-o vizită de lucru în raionul Hîncești, a fost Prim-ministrul Ion CHICU. Împreună cu conducerea raionului președintele raionului Hîncești, Iurie LEVINSCHI, vicepreședintele raionului, Olesea BRÎNZĂ, reprezentatul Guvernului în teritoriu, Ion MEREUȚĂ, primari din Zona Lunca Prutului, au verificat progresul implementării proiectului Aprovizionarea cu apă potabilă a 11 localități din Lunca Prutului.
Premierul a inspectat trei stații de pompare din satele Cotul Morii și Obileni.
Până în prezent, conducta magistrală de alimentare cu apă, la care se vor conecta localitățile, a fost construită în proporție de 80%. Aceasta se va construi pe o lungime de 30 de km. De asemenea, s-au instalat mai multe stații de pompare și rezervoare moderne.Totodată, au fost construite clădirile stațiilor de pompare la 4 platforme, bazinul la stația de captare a apei, traseul de energie electrică, și au fost instalate panourile electrice.
Autoritățile locale au informat premierul că au mai rămas de efectuat lucrări pentru finalizarea magistralei de aprovizionare cu apă și întâmpină dificultăți în proiectarea rețelelor de apeduct secundare din localități. Totodată, mai este necesară alocarea unor mijloace financiare suplimentare.
„De când a venit premierul în februarie și a pus sarcina să finalizăm până la sfârșit de an acest proiect – am văzut un progres foarte mare. Prim-ministrul ne-a asigurat ca resurse financiare pentru finalizarea proiectului sunt. Până la finele anului cetățenii vor beneficia de apă potabilă, stringent necesară pentru locuitorii raionul Hîncești”, a menționat președintele raionului Hîncești, Iurie LEVINSCHI.
Primele gospodării care vor fi conectate la sistem, în etapa inițială, vor asigura apa potabilă pentru un număr de cca 8 mii de locuitori.
Valoarea totală a proiectului constituie cca 74 milioane de lei. Banii necesari pentru finalizarea construcției vor fi alocați din Fondul Ecologic Național, dar și de la Agenția de Dezvoltare Regională.
Totodată, în cadrul vizitei, s-a discutat și despre oportunitatea finanțării drumului de acces în comuna Ivanovca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here