Astăzi, 22 iulie 2020, președintele raionului Hîncești, Iurie LEVINSCHI, împreună cu dl Dumitru CORNEI, vicepreședintele raionului, specialiști din cadrul Aparatului Președintelui, s-a întrunit în ședința de lucru cu reprezentanții PNUD, primarul com.Sărata Galbenă, dl Mihail LOZOVOI, cu participarea reprezentanților Direcția Situații Excepționale Hîncești, în persoana domnului Ion PETRUȘAN. Subiectele abordate în cadrul ședinței au fost inițierea discuțiilor cu privire la crearea Postului de salvatori și pompieri pe bază de voluntariat, în comuna Sărata Galbenă, care va realiza activități de prevenire şi lichidare a incendiilor sau altor situații excepționale, produse în zona de intervenție.
În urma discuțiilor purtate s-a negociat ca postul de pompieri să fie construit din sursele financiare ale PNUD-lui, în sumă estimativă de 1 mln 400 mii lei, iar întreținerea va fi organizată de către autoritățile administrației publice locale, părți ale Memorandului de colaborare. Deasemenea, pentru buna funcţionare a Postului, autoritățile publice locale, cu susținerea Consiliului raional Hîncești se obligă de a asigura dotarea acestuia cu o autospecială pentru stingerea incendiilor şi descarcerare.
Postul de salvatori și pompieri voluntari va putea asigura forța primară pentru intervenții în diverse situații de risc. Acesta va oferi siguranța pentru localnicii din cele 7 localități din raionul Hîncești: Sărata Galbenă, Cărpineanca, Valea Florii, Brătianovca, Caracui, Mereșeni, Sărata Mereșeni. În cadrul postului vor putea activa peste 10 de pompieri voluntari civili. Instruirea acestora va fi efectuată de către specialiștii din cadrul IGSU, care și pe viitor vor acorda asistența necesară metodică și practică pompierilor voluntari, pentru ca aceștia să poată interveni în situații de urgență la un nivel profesionist.
Proiecte mai bune pentru comunitate!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here