În scopul perfecționării, popularizării și dezvoltarii luptelor greco-romane în Republica Moldova, sporirea nivelului de maiestrie sportivă a tinerilor luptători și cimentarea relațiilor de prietenie cu sportivi din alte sate și raioane, la 12 octombrie 2019, în satul Buțeni, raionul Hîncești (GM Buțeni) s-a organizat Campionatul deschis la lupta greco-romană.
Evenimentul a fost organizat de către Consiliul raional Hîncești, Școala de Sporturi Hîncești, Direcția Învățămînt Hîncești și Primăria satului Buțeni.
La turneu au fost prezenți, în calitate de oaspeți, dl Ion Croitoru, Manager- interimar, IP „Centrul Raional de Tineret Hîncești”, Ina Dîru, specialist principal, Consiliul raional Hîncești, antrenori emeriți din raionul Hîncești, sportivi, spectatori.
Competițiile s-au desfășurat după sistemul cu eliminare directă în următoarele categorii de greutate: 23 kg, 26 kg, 29 kg, 32 kg, 47 kg, 50 kg, 52 kg 60 kg, 65 kg.
Cei mai buni dintre cei mai buni sportivi au fost premiați cu diplome și medalii și premii banești.
Cel mai bun sportiv al Campionatului deschis la lupte greco-romane 2019 a fost desemnat sportivul din satul Buțeni, Luchian Ion, discipol al antrenorului, Vasile Bunduchi, care activează în localitatea de baștină și se bucură de rezultatele elevilor săi, campioni și premianți la Competițiile Naționale și Internaționale.
Perseverență pentru tinerii sportivi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here