La data de 16 septembrie 2019, dl Anatolie CHETRARU, Președintele raionului Hîncești, a petrecut ședința operativă cu șefii de direcții și funcționarii aparatului președintelui.
În debutul ședinței s-a discutat asupra organizării și petrecerii evenimentului sportiv Turneul raional la lupta națională ”Trănta”, la care au participat în jur de 60 sportivi din diferite raioane.
Dna Vera PATRAȘCU, vicepreședintele raionului, a informat despre importanța petrecerii Forumului Educațional al cadrelor didactice la care au participat dna Liliana Nicolaescu-Onofrei, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, managerii instituțiilor educaționale, formatorii, liderii sindicali, părinți, copii, oaspeți din alte raioane și dna Valentina Geamănă, președintele AO ”Prezicere Divină” din s. Ciuciuleni. Evenimentul a fost foarte bine organizat și petrecut.
În acest context, dna Valentina TONU, șef Direcția Învățământ, a reiterat că Forumul Educațional a fost benefic tuturor cadrelor didactice, iar inovativ s-a solicitat completarea online a unui Chestionar și s-a petrecut Parada Costumului Școlar. Apoi s-a abordat subiectul referitor la definitivarea rețelei școlare și a procesului de alimentare a elevilor.
Dl Anatolie CHETRARU, președintele raionului, a atenționat membrii Comisiei Consultative pentru Patrimoniu despre necesitatea continuării activității de înregistrare a bunurilor imobile, proprietare a Consiliului raional.
De asemenea dl Anatolie CHETRARU a solicitat responsabililor de organizarea și petrecerea evenimentului sportiv Stafeta Internațională Alergare pentru pace – 2019, care se va desfășura la data de 18-19 septembrie 2019 pe traseul Bozieni – Hîncești – Lăpușna – Pervomaiscoe – Onești – Leușeni implicare maximă pentru un rezultat final cu succes a activității.
În final, dl PREȘEDINTE a informat despre rezulatele vizitei în Județul Piatra Neamț, Romănia, menționănd că a participat la ședința Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, la care s-a acceptat depunerea Dosarului cu privire la acordarea mijloacelor financiare pentru Spitalul Raional Hîncești (Secția Psihiatrie). Consiliul Raional Hîncești își propune și pe viitor să mențină relațiile de prietenie și colaborare cu partenerii romăni în diverse domenii.
În ședință s-au pus în discuție și alte evenimente importante.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here