COMUNICAT DE PRESA

Consiliul Raional Hînceşti organizează o primă serie de consultări publice în cadrul proiectului ”Energia-valoare transfrontaliera”, cod MIS ETC 1842, depus în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.
Valoarea totală a proiectului este de 770. 201 euro (13.667.832,90 MDL), din care contribuţia Uniunii Europene reprezintă 89,93%, respectiv 692,641.76 Euro(12.291.482,14 MDL).Proiectul este implementat de Judeţul Vaslui prin Consiliul judeţean, în parteneriat cu 2 Consilii Raionale din Republica Moldova: Hânceşti și Leova şi 2 parteneri din Ucraina: Comitetul Executiv al orașului Izmail şi Organizaţia publică Agenţia pentru Dezvoltare Durabilă şi Integrare Europeană „Euroregiunea Dunărea de Jos”.

Obiectivele generale ale proiectului sunt: Imbunatatirea situaţiei economice, sociale şi de mediu din zona transfrontalieră prin stimularea utilizării eficiente a surselor de energie regenerabilă convenționale și îmbunătățirea eficienței energetice a serviciilor din sectorul public din zona transfrontalieră.

Conform activitatilor proiectului, doua serii de consultări publice vor fi organizate pe parcursul procesului de planificare strategică (4 consultări publice inițiale și 4 consultări publice finale organizate în fiecare zonă parteneră).
Scopul acestei activități este acela de a asigura participarea publicului în procesul de planificare strategică. De asemenea cu ocazia consultărilor publice va fi stimulat și identificat interesul local al publicului cu privire la economisirea energiei si folosirea surselor alternative de energie.

Consultarile publice inițiale vor avea loc în data de 25 iulie, orele 10.00 în sala Mare a Consiliului Raional Hînceşti … detalii accesati

Pentru detalii suplimentare:
Sergiu Berechelea coordonator proiect
telefon 026921736, fax 0269/22050;
e-mail:sergiuberechelea@yahoo.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here