Primăriile au participat la concursul ,,Cea mai bună prezentare a unei gospodării țărănești improvizată”, unde trebuiau să reflecteze diversitatea produselor agricole și a coloritului rustic, a elementelor din portul popular, meșteșuguri și obiceiuri, bucate tradiționale.

De Premiul Mare s-a învrednicit primăria municipiului Hîncești (8 000 lei), premiul I – primăria Buțeni (5 000 lei), premiul II – primăria comunei Sarata Galbenă (4 000 lei), premiul III – primăria Caracui (3 000 lei).

Au fost înmînate premii speciale pentru o prestație excepțională în sumă de 1000 lei primăriilor:  Cărpineni, Cioara, Fundul Galbenei, Mingir, Mirești, Cotul Morii, Drăgușenii Noi, Pervomaiscoe, Mereșeni.

 

Au fost premiți următorii meșteri populari: Ciubotaru Mihai de la Fundul Galbenei, Bîrsa Veronica de la Pervomaiscoe, Galanciuc Natalia de la Hîncești.

În cadrul Festivalului au fost premiați, pentru dăruire de sine, responsabilitate, perseverență, înalt profesionalism, har gospodăresc și pricepere de a crește și aduna roade mănoase,  40 de agenți economici din raion.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here