C o m u n i c a t                                 

În ziua de 03 decembrie a.c., o delegație din județul Maramureș, România, compus din consilierii județeni, dnele Tereza-Ildico GRAMA și Aurelia POP, Gheorghe Paul SZANISZLO și Dan COCOȘILĂ, șef și, respectiv, consilier superior ai Serviciului Diasporă și Relații Internaționale din cadrul Consiliului Județean Maramureș, responsabili pentru relația de înfrățire cu Raionul Hîncești și Raionul Ungheni, au efectuat o vizită oficială în Hîncești și concomitent una de monitorizare a Proiectului „Itinerarii cultural-turistice Maramureș-Hîncești”, finanțat de către autoritatea județeană nominalizată din Maramureș.  

În debutul vizitei, delegația română a fost primită de Președintele Raionului Hîncești,  dl Iurie LEVINSCHI, vicepreședintele Ion BUNDUCHI și șefa DECT, dna Elena NICHIFOR. Amfitrionii au mulțumit oaspeților pentru faptul că, raionul nostru este destinația inițială din programul de 4 zile, ce și l-au propus colegii maramureșeni, urmând alte 2 UAT înfrățite  – Strășeni și Ungheni. Ei au fost familiazarizați cu preocupările de ultimă oră ale forului reprezentativ și executiv al raionului, au luat cunoștință de galeria de imagini în progres, dedicată cooperării transfrontaliere și bilaterale externe a Consiliului Raional Hîncești etc.

Tot aici, au fost prezentate monitorilor rapoartele de rigoare, ce reflectă narativ, dar și în limbajul cifrelor, ce s-a înfăptuit, cheltuit și asimilat de către Partenerul CR Hîncești în cadrul Proiectului comun „Itinerarii cultural-turistice Maramureș-Hîncești”.

A urmat deplasarea la obiectul vizat în Proiectul menționat, unde reprezentanții maramureșeni au avut posibilitatea să consemneze  stadiul de-facto al lucrărilor finanțate și corespunderea acestora cu prevederile documentației de proiect. S-a constatat că finalizarea amenajării spațiului respectiv  și construcției scenei multifuncționale vor constitui un loc propice pentru desfășurarea numeroaselor evenimente culturale,  de dezvoltare/diversificare a ofertei turistice, precum și de promovare a antreprenoriatului conex acestui domeniu la  nivel de raion, și nu numai. 

Programul zilei a fost finalizat cu un tur al Palatului Princiar, precum și cu vizitarea Bibliotecii Publice Raionale „Antonie PLĂMĂMEALĂ” ce se află în același sediu, a unor componente ale Complexului Istorico-Arhitectural Conacul Manuc-Bey, în general.

Până la plecare, participanții la vizită au făcut bilanțurile zilei, apreciind-o drept utilă, detaliată și informativă, s-au încadrat într-un schimb de opinii, impresii, consolidând și mai mult relațiile de cooperare și prietenie, stabilite   între ambele entități.    

Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră              03.12.2024  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here