Pe 18 august 2024, în fața Casei Raionale de Cultură din Hîncești, a avut loc cea de-a X-a ediție a mult așteptatului Târg „Produs de Hîncești”. De această data evenimentul a fost parte a spectacolului cu genericul „Pe prispa casei părintești”, organizat cu ocazia Zilei Diasporei la Hîncești, de către Direcția Cultură și Turism, Casa Raională de Cultură, Consiliul Raional Hîncești.

Târgul a adunat micii producători locali, care au avut ocazia să-și expună produsele de calitate, realizate cu multă grijă și pricepere. Vizitatorii au fost întâmpinați cu o gamă variată de produse de panificație și patiserie, cașcaval, vin, un sortiment variat de miere, fructe uscate, crakeri din semințe încolțite, obiecte din ceramică, bijuterii hand-made, torbițe, articole și accesorii croșetate, lumânări, decorațiuni pentru casă și alte produse deosebite.

Evenimentul s-a bucurat de o atmosferă caldă și plină de emoții, localnicii și vizitatorii din regiune având ocazia să descopere tradițiile și meșteșugurile autentice ale raionului Hîncești. Atmosfera de sărbătoare a fost completată de spectacolul „Pe prispa casei părintești”, care a adus pe scenă momente deosebite dedicate comunității și valorilor culturale ale zonei, reamintindu-le celor prezenți despre frumusețea și importanța rădăcinilor lor.

Târgul „Produs de Hîncești” a demonstrat încă o dată valoarea produselor locale și a tradițiilor ce merită promovate și păstrate, consolidând legăturile dintre producătorii locali și comunitatea largă.

Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră,

Consiliul Raional Hîncești

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here