În ziua de 12 octombrie a.c., în incinta Consiliului Județean Galați, s-a desfășurat Conferința de Lansare a Proiectului „SĂNĂTATEA ÎN MÂINI BUNEspitale mai mari, îngrijire mai bună și cei mai buni doctori pentru populația din zona de graniță România – Republica Moldova” (Cod 1HARD/4.1/24). Proiectul este implementat în cadrul Programului Operațional Comun „România-Republica Moldova 2014-2020” de către UAT Județul Galați prin intermediul Consiliului Județean Galați, România (Beneficiar-Lider), în parteneriat cu Consiliul Raional Hîncești, RM, care are statut de Beneficiar 1.
La Eveniment au participat reprezentanți ai conducerii APL de nivel județean, în frunte cu Președintele CJ Galați, Dl Costel FOTEA, ai unor instituții medicale din județul Galați, ai Autorității de Monitorizare Implementare Proiecte din cadrul Programului „România-Republica Moldova 2014-2020 (STC, BRCT Iași), echipa de implementare a proiectului din partea Liderului de Proiect, reprezentanți ai mass-media, precum și o Delegație oficială din raionul Hîncești, condusă de Președintele raionului, Dl Iurie LEVINSCHI, inclusiv membrii echipei de implementare a proiectului.
Scopul evenimentului a constat în informarea corespunzătoare a publicului larg cu privire la obiectivele proiectului, activitățile ce urmează a fi derulate, rezultatele așteptate și detaliile referitoare la grupurile-țintă etc.
Astfel, în cuvântările și prezentările făcute la Conferință s-a menționat că Contractul de Grant a fost semnat la 1 iulie 2021.
Obiectivul General al proiectului rezidă în creșterea accesului la servicii medicale de calitate pentru populația din zona de graniță prin investiții în infrastructura de sănătate din județul Galați, România, și raionul Hîncești, Republica Moldova, și desfășurarea de activități comune de informare a populației pe teme specifice.
Proiectul urmărește realizarea mai multor obiective specifice, în top-ul cărora se evidențiază: îmbunătățirea infrastructurii de sănătate din zona de graniță prin construirea unui pavilion de pediatrie în cadrul Spitalului Orășenesc Târgu Bujor, județul Galați, România, și reabilitarea Centrului de Sănătate Hîncești, raionul Hîncești, Republica Moldova.
Cele preconizate în proiect urmează a fi realizate într-o perioadă de 24 luni (02 iulie 2021 – 01 iulie 2023), pentru care este prevăzut un buget total de 1.550.126,50 Euro, iar valoarea grantului alocat (per total) se cifrează la 1.278.834.74 Euro.
În viitorul apropiat, se așteaptă organizarea unui Eveniment de Lansare similar la Hîncești, detaliile căruia vor fi aduse la cunoștința publicului în timp util.

13.10.2021/DECT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here