În ziua de 25 septembrie a.c., o delegație din județul Maramureș, România, compus din oficiali și reprezentanți ai Consiliului  Județean Maramureș, precum  și ai câtorva Primării, a efectuat o vizită oficială în raionul Hîncești.

În debutul vizitei, delegația română a fost primită de Președintele Raionului Hîncești, dl Iurie LEVINSCHI, vicepreședinții Aliona GRIGORAȘ, Ion BUNDUCHI și Dumitru VARTIC. Gazdele au mulțumit oaspeților pentru faptul că au găsit timp să treacă și prin Hîncești, deși cei din urmă țineau calea în vederea  participării la un eveniment mai amplu din capitală – municipiul Chișinău, pentru interesul pe care-l mențin viu față de preocupările partenerilor hînceșteni.  

Tot aici, au fost semnate Scrisorile de intenție dintre Primăriile Coroieni și Desești din județul Maramureș și Primăriile Bobeica și Onești din raionul Hîncești, prin care edilii acestor UAT au convenit în comun să pregătească în timpul apropiat proiectele Acordurilor de cooperare corespunzătoare.

Apoi, dl LEVINSCHI, într-o atmosferă festivă, a înmânat Președintelui Consiliului Județean Maramureș, dl Ionel Ovidiu BOGDAN, o Diplomă de gratitudine, în semn de  înaltă apreciere pentru contribuția substanțială adusă de dumnealui la dezvoltarea relațiilor de cooperare între entitățile și regiunile noastre, în ansamblu.            

La scurt timp,  Delegația maramureșeană s-a deplasat la Spitalul Raional Hîncești, unde a luat cunoștință de activitățile, dotările realizate la Centrul Perinatologic, deja funcțional, în urma implementării unui proiect transfrontalier bilateral cu finanțare directă din parteaa UAT Județul Maramureș, prin Consiliul Județean Maramureș (în valoare totală de 110 mii euro).

Destinația finală a Programului zilei a cuprins vizitarea Complexului Istorico-Arhitectural Conacul Manuc-Bey, unde partenerii noștri români au avut posibilitatea să monitorizeze în teren stadiul desfășurării Proiectului „Itinerarii cultural-turistice Maramurș-Hîncești”, finanțat, de asemenea, de către Consiliul Județean Maramureș.

În final, participanții la eveniment au făcut totalizarea vizitei, apreciind-o drept utilă, bine venită și una sufletească, s-au încadrat într-un schimb de opinii, impresii, consolidând și mai mult relațiile de cooperare și prietenie, ce s-au stabilit   între ambele entități, dar și la  nivel interpersonal.   

Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră

25.09.2024

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here