În perioada 17 – 19 august,a avut loc vizita oficială în județul Călărași a Președintelui raionului Hîncești, Iurie LEVINSCHI, însoțit de o delegație reprezentativă, la invitația Președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile ILIUȚĂ.

Scopul principal al acestei vizite a fost semnarea Acordului de Cooperare între raionul Hîncești și județul Călărași, eveniment important pentru ambele autorități, dar și pentru comunitățile pe care le reprezintă.

E de menționat că Consiliul Raional Hîncești plasează printre cele mai prioritare  aspectul cooperării interregionale și transfrontaliere, înregistrând în acest sens, de-a lungul ultimilor două decenii, și rezultate destul de semnificative. Dovadă sunt relațiile de prietenie și bună vecinătate, fixate inițial în acorduri bilaterale și menținute fidel pe parcurs, cu partenerii din România,  precum și la nivelul unor actori reprezentând diferite domenii de activitate din cadrul acestor entități administrativ-teritoriale.  

A fost reiterată speranța că eforturile care se vor clădi pe fundația acestui document agreat se vor materializa ulterior în diverse proiecte comune, organizarea evenimentelor expoziționale, schimburi profesionale, în apropiere palpabilă a administrațiilor noastre de nivel regional și al primăriilor locale, în aprofundarea legăturilor dintre subiecți ai micului business, ai diferitor ramuri și bresle, colective cultural-artistice, meșteri populari și artizani, sportivi etc.

Iar în viitorul apropiat urmează ca structurile abilitate din cadrul Consiliul Raional Hîncești și Consiliul Județean Călărași să coordoneze și aprobe un set de acțiuni de cooperare concrete pe termen scurt și mediu, ce reies din prezentul Acord. 

În cea de a doua parte a acestei vizite, delegația din raionul Hîncești a participat la deschiderea Festivalului Internațional de Folclor  ,,Hora Mare”, eveniment organizat de Consiliul Județean Călărași, prin Centrul Județean de Cultură și Creație. Iar printre participanții acestui festival sunt și Ansamblul Folcloric „Ciobănașii” și Taraful „Oiera” din raionul Hîncești. Timp de cinci zile, județul Călărași a devenit un centru cultural în cadrul căruia Egipt, Republica Moldova, Polonia, Georgia, Ucraina, Turcia și România își prezintă portul, dansurile și cântecele specifice. Festivalul Internațional de Folclor  ,,Hora Mare”, este la ediția XXIX-a în acest an, și are loc în perioada 17  – 21 august 2024.

Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră,

Consiliului Raional Hîncești

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here