În week-endul trecut, pe data de 26 mai, membrii brandului „Produs de Hîncești”, reprezentând producători și meșteri populari, au participat  cu un Târg al produselor locale în cadrul  Festivalului  Raional Gastro-Etnofolcloric „Bujorel, floare de dor – dulce-i pâinea de cuptor”, ediția a IV-a, desfășurat în satul Bujor, raionul Hîncești.

Evenimentul a fost însoțit de un spectacol autentic, realizat în scenă de cele 16 colective artistice din raion și 2 Ansambluri de dans popular din Chișinău, care au încântat privirile spectatorilor cu dansuri pline de viață și voie bună. De asemenea, toți doritorii au avut posibilitatea de a se încadra într-un veritabil masterclass în coacerea pâinii, susținut de meșterițe-brutărese pricepute din raion, ceea ce a suscitat un aflux de emoții de nedescris și a oferit participanților o experiență inedită.

Organizat de către Direcția Cultură și Turism a Consiliului Raional Hîncești în colaborare cu Primăria satului Bujor, acest Festival s-a înscris perfect în multitudinea eforturilor și modalităților de a celebra tradițiile și diversitatea culturală a raionului.

Ne exprimăm sincere mulțumiri tuturor celor implicați în organizarea respectivului eveniment, care a adus bucurie și a scos în evidență bogăția culturală nu doar a satului Bujor, dar și a comunităților de pe întreg cuprinsul raionului Hîncești, precum și din afara acestuia. Festivalul a convins încă o data că se bucură de popularitate, fapt care inspiră încredere că are șanse de a perpetua încă prin numeroase ediții de suflet.

Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră a CR Hîncești

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here