Consiliul Raional Hîncești aduce la cunoștința autorităților publice locale de nivelul I din raionul Hîncești că, recent,  a fost lansat I Apel de pronuperi de proiecte (proiecte standard) în cadrul Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027.  

Fondurile europene disponibile pentru acest apel de proiecte însumează 40 milioane euro. Pot fi depuse proiecte la 3 Priorități ale Programului: 1. Comunități verzi (cu 2 Obiective specifice); 2. Dezvoltare socială transfrontalieră (cu 3 OS); 3. Cooperare transfrontalieră (cu un singur OS), care aduc beneficii în următoarele domenii: prevenirea și combaterea dezastrelor naturale, educație, sănătate, turism și managementul frontierei.

Valoarea grantului per proiect constituie între 300 000 și 1 500 000 euro, în dependență de Obiectivul specific, beneficiarul principal și partenerii din proiect fiind obligați să asigure o cofinanțare în mărime de 10% din costurile totale elibibile ale proiectului respectiv. Numărul de parteneri într-un proiect e de cel mult 4.

Proiectele vor prevedea o perioadă de implementare, cuprinzând un orizont de timp de la 12 la 24 de luni.  Termenul-limită pentru depunerea aplicațiilor este 8 decembrie 2023,  16:00 (ora României).

Formularul de aplicare cu toate anexele de rigoare vor fi elaborate și depuse electronic, în acest scop fiind folosit un sistem special  JEMS  (care poate fi accesat aici) . Totodată, potențialii solicitanți sunt îndemnați să studieze cu atenție prevederile Ghidului relevant (care este disponibil aici ). 

Dacă, eventual, întâmpinați anumite dificultăți în procesul de elaborare a aplicațiilor, puteți adresa întrebări și solicitări de comentarii Secretariatului Comun al Programului Interreg NEXT, la adresa helpdesk@brctiasi.ro  .

D E C T,

29.08.2023  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here