Acest eveniment a avut loc în cadrul Proiectului transfrontalier „SĂNĂTATEA ÎN MÂINI BUNE – Spitale mai mari, Îngrijire mai bună, Cei mai buni doctori pentru populația din zona de graniță România-Republica Moldova” (1HARD/4.1./24),  implementat în parteneriat de cătreConsiliul Raional Hîncești și Consiliul Județean Galați prin Programul Operațional Comun  „România – Republica Moldova 2014-2020”.

Campania a fost destinată populației deservite de Centrul de Sănătate Hîncești din raionul Hîncești și Spitalul Orășenesc Târgul Bujor din Județul Galați, România, fiind orientată spre asigurarea unei mai bune înțelegeri  și recunoașteri a principalelor cauze ale bolilor, dar și a rolului și a responsabilității  fiecărei persoane în adoptarea unui mod de viață sănătos.

          Activitatea a fost structurată în 3 părți distincte:

La I etapă, cea pregătitoare, au fost elaborate și emitese materiale informative: fluturași / pliante, afișe, cuprinzând informații despre un stil de viață sănătos, principalii indicatori de stabilire a stării de sănătate etc.

Apoi a urmat Caravana sănătății – o deplasare  a membrilor Echipei de proiect împreună cu profesioniști din domeniul sănătății de la CS Hîncești în 4 localități din zona deservită (mun. Hîncești, satul Fundul Galbenei, comunele Crasnoarmeiscoe și Cărpineni),  în care se atestă un nivel ridicat al morbidității. În cadrul acestei Caravane, lucrătorii medicali au oferit gratuit populației servicii de consultanță și asistență medicală (consultații de profil individualizate, măsurarea tensiunii, glicemiei etc.) și au venit cu recomandări concrete pentru un stil de viață mai sănătos, distribuind beneficiarilor materiale informative de relevanță. Pe parcursul a 4 zile (08-11 mai a.c.), de serviciile respective au beneficiat câte cel puțin 50 de persoane în fiecare localitate vizată. Totodată, locuitorilor le-au fost repartizate seturi de materiale  ilustrative cu conținut medical. 

           Manifestația de promovare a culminat, pe data de 12 mai curent, cu un spectacol artistico-concertistic variat, pregătit de Direcția Raională  Cultură Hîncești și Formația „ACORD” din mun. Chișinău, pliat excelent pe  Festivitatea  prilejuită  de  Ziua Internațională a Asistenților Medicali, ce s-a  desfășurat în incinta Palatului Raional de Cultură din municipiul Hîncești. Evenimentul a adunat un număr impresionant de spectatori. Și în cadrul acestuia, publicul din sală a primit pliante promoționale, iar reprezentarea a fost însoțită de spoturi video, mesaje corespunzătoare, transmise periodic prin intermediul artiștilor invitați pentru recital, al presei,  APL, al medicilor de familie etc.  

Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră a Consiliului Raional Hîncești .

12.05.2023

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here