”Femeile și proprietatea intelectuală: accelerarea inovației și a creativității”

La data de 12 aprilie curent, a avut loc un webinar online, care a fost dedicat Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, eveniment organizat de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în colaborare cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Scopul evenimentului a fost de a încuraja femeile să își protejeze proprietatea intelectuală, inclusiv punându-se în valoare rolul femeilor în dezvoltarea și promovarea inovațiilor digitale.

Evenimentul s-a axat pe rolul important al femeilor ce îl au în dezvoltarea și promovarea inovațiilor și a creativității în diferite domenii, inclusiv artă, design, tehnologie, industria modei și altele.

Statul prin intermediul ODA promovează și susține femeile antreprenoare și inovatoare prin diverse programe unul dintre care este ”Programul de Susținere a Inovațiilor Digitale și Startup-urilor Tehnologice, oferindu-se un suport financiar nerambursabil sub formă de grant în mărime de până la 500.000 mii lei, pentru aplicare https://www.oda.md/ro/granturi/start-uri-tehnologice

În cadrul webinarului a fost prezentat conceptul Programului de susținere a Antreprenoriatului Feminin, care urmează să fie lansat în anul 2023, cu scopul de a sprijini femeile în dezvoltarea afacerilor lor și în promovarea inovațiilor și creativității în diverse domenii.

Sursa: https://www.oda.md/ro/media-page/presa/comunicate-de-presa/femeile-inovatia-si-proprietatea-intelectuala-subiect-dezbatut-intr-un-webinar-organizat-de-agepi-si-oda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here