În perioada 26 – 28 august, Consiliul Raional Hîncești i-a avut drept oaspeți de onoare pe Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Ovidiu BOGDAN, însoțit de consilierii județeni Vasile HOJDA și Sorin Marius ILIEȘ, precum și de Gheorghe Paul SZANISZLO – consilier relații internaționale.

Programul vizitei a inclus întâlnirea de lucru cu conducerea Consiliului Raional Hîncești: Președintele Raionului Hîncești, Iurie LEVINSCHI, și Vicepreședinții, Lilia TĂNASE și Dumitru CORNEI, în cadrul căreia au fost conturate în comun noi perspective de colaborare bilaterală. A urmat vizita la Casa Raională de Cultură din mun. Hîncești, avându-i drept amfitrioni pe Valeriu Vlas, director, și Ion TULBU, șeful Direcției Cultură și Turism Hîncești, oficialii din ambele părți convenind asupra organizării ulterioare și a diverselor evenimente culturale comune. O altă întâlnire importantă a avut loc la Spitalul Raional Hîncești, pe parcursul căreia managerul Petru CIUBOTARU a prezentat activitatea spitalului, a reliefat problemele majore cu care s-a confruntat cea mai mare entitate medico-sanitară publică din raion în plină pandemie, investițiile și sprijinul acordat în ultima perioadă de către fondator – Consiliul Raional Hîncești, dar și soluțiile pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite locuitorilor raionului Hîncești.
În încheierea I părți a Programului, oaspeții de peste Prut s-au deplasat la Complexul Istorico-Arhitectural Manuc-Bey și la Muzeul de Istorie și Etnografie din cadrul complexului, în timpul vizitei ei fiind ghidați de directorul instituției, Irina Talmaci. Totodată, la Biblioteca Publică „Antonie Plămădeală”, cu sediul în incinta Palatului Princiar de pe teritoriul Conacului Manuc-Bey, Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Ovidiu BOGDAN, a adus drept cadou o raritate bibliografică – volumele de carte „Arta din România” din preistorie în contemporaneitate.
În cea de a doua zi de aflare în raion, delegaţia Judeţului Maramureş a participat la evenimentul solemn dedicat Zilei Independenţei, organizat în Piaţa Suveranității din municipiul Hînceşti. Președintele Ionel Ovidiu BOGDAN, a ținut un discurs în fața participanților la festivitate, reiterând importanța fortificării relațiilor bilaterale de cooperare, bazate pe solidaritate, susținere reciprocă și respect, care să ducă la prosperitate și dezvoltare pentru ambele regiuni, Hîncești și Maramureș.
Trebuie relevat faptul că semnarea Acordului de Cooperare între Raionul Hîncești și Județul Maramureș s-a produs în data de 10 septembrie 2020, în format on-line, în Sala de Conferințe din cadrul Complexului Istorico-Arhitectural Conacul Manuc-Bey (din cauza cunoscutelor restricții din anul trecut), iar aceasta este prima vizită oficială a Consiliului Județean Maramureș în raionul Hîncești.
E de menționat că, anterior, până la semnarea Acordului de înfrățire cu Județul Maramureș, s-a realizat o serie de schimburi de elevi, activități artistice și culturale, festivaluri, expoziții, târguri, etc. Avem tot temeiul să credem că recenta vizită va imprima o continuitate benefică unor astfel de evenimente (și nu numai), bazată pe o colaborare mai strânsă și armonioasă între părți.

Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră a Consiliului Raional Hîncești.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here