,,Biblioteca este patria cuvintelor care au avut ceva de spus.” (Octav Bibere), iar ,,Stăpân, paznic, actor al imensului tezaur informaţional este Bibliotecarul. Sute, mii de specialişti lucrează în miezul cărţii pentru ca informaţia să câştige câmpuri noi de penetrare asupra celui ce se află în căutare.” (Elena Vulpe).
Aceste frumoase cuvinte nu sunt suficiente încât să transmită valoarea incontestabilă şi munca nobilă a Bibliotecarului depusă pentru a educa, în spirit uman şi moral, care a îndemnat generaţii de cititori să culeagă fructele cunoaşterii binelui şi răului, a frumosului şi esteticul urâtului, a trecutului neamului şi perspectivele viitorului.
,,Fără biblioteci, ce ne-ar mai rămâne? N-am mai avea nici trecut şi nici viitor.” (Ray Bradbury)
“Ziua mondială a cărții”este sărbătorită pe 23 aprilie în fiecare an, începând din 1996, la inițiativa UNESCO. În această zi, în aproape toate țările lumii, au loc acțiuni de omagiere a cărții, a autorilor, a editorilor, a librarilor, a bibliotecarilor și, implicit, a cititorilor. În toată lumea, sunt organizate expoziții de carte, lecturi publice și tot felul de alte manifestări menite să încurajeze și să popularizeze lectura. În Republica Moldova, în aceasta zi este marcată și Ziua Bibliotecarului, instituită în semn de recunoaștere a rolului pe care îl au bibliotecarii în societatea bazată pe cunoaștere.
Cu acest prilej, Consiliul Raional Hînceşti felicită toţi Bibliotecarii din raionul Hînceşti şi Vă doreşte sănătate, putere de creație și perseverență pe tărâmul biblioteconomic. Să aveţi parte de realizări frumoase, împliniri în munca pe care o depuneţi în slujba cărţii, motivaţii pentru performanţă şi perfecţionare.
Să fiţi plini de energie, cutezanţă, răbdare, echilibru şi tenacitate.
La multi ani!
Cu deosebit respect,
Iurie LEVINSCHI,
Preşedintele Raionului Hînceşti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here