Săptămâna curentă a continuat seria de vizite de lucru în teritoriu ale reprezentanților Consiliului Raional Hîncești. Astfel, în perioada 20-21 aprilie, vicepreședintele raionului, dna Valentina MANIC, șeful DECT, dna Elena NICHIFOR, și reprezentantul filialei Hîncești al CCI, dna Tatiana Cojocaru au avut drept destinație satele Dancu și Leușeni.
AO „Dancu Tabita” activează în s. Dancu, conducător este dl Dumitru Cravcenco, care din ipostaza de ghid, a prezentat afacerea propriu-zisă și procesul de producere a cașcavalului, care include colectarea laptelui, producerea, păstrarea și maturizarea cașcavalurilor delicioase. Antreprenorul colaborează cu bine cunoscute rețele de magazine atât din regiune, cât și din țară. Nu este indiferent dumnealui nici față de generația tânără din sat, grație sprijinului din partea AO „Dancu Tabita”, un tânăr are posibilitatea să-și dezvolte talentul în confecționarea unor piese din lemn cu valoare artistică.
În s. Leușeni, a fost vizitată întreprinderea SRL „ChinchillaFarmMoldova”, gestionată de familia Moroșanu. Pornind această afacere acum 6 ani, cu câteva familii de chinchilla, întreprinderea la moment exportă blănurile fine integrale ale acestor animale în țările din Uniunea Europeană. În planurile de viitor ale întreprinderii figurează obiectivul de a concentra toate tipurile de activități de producție ce le derulează în cadrul unui complex relevant, în care scop au depus un proiect de solicitare a grantului prin Programul PARE 1 + 1.
De asemenea, au fost sintetizate preocupările, problemele cu care se confruntă și se descurcă o altă entitate din zonă – SRL „Valnisetru” (conducător Valeriu NANI), specializată în producerea snakurilor și semințelor de floarea-soarelui.
În final, antreprenorii au fost informați despre oportunitățile oferite, programele și proiectele lansate sau active ale structurilor administrației centrale, ale diferitor donatori întru sprijinirea micului business, cu accent pe zonele rurale. Totodată, li s-a adus la cunoștință Planul de activități ce vor fi organizate de Consiliul raional pe această filieră.

Sursa: Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră a CR Hîncești

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here