Astăzi, 02 aprilie, cu o vizită de lucru, s-au aflat la IMSP Spitalul Raional Hînceşti, domnul Iurie LEVINSCHI, preşedintele raionului Hînceşti şi doamna Lilia TĂNASE, vicepreşedintele raionului Hînceşti.
Scopul vizitei a fost inspectarea lucrărilor de reabilitare a Blocului alimentar al Spitalului Raional Hînceşti care se apropie de final, urmează procurarea utilajului necesar pentru a relua activitatea Blocului conform destinaţiei.
De menţionat faptul că prin Decizia Consiliului Raional nr. 01/03 din 26 martie, curent au fost alocate mijloace financiare în sumă de 1 100, 0 mii lei în scopul asigurării Blocului alimentar cu utilajul indispensabil.
Totodată, conducerea raionului a monitorizat lucrările de construcţie a Platformei pentru instalarea compresorului de producere a oxigenului.
Platforma menţionată a fost construită cu suportul financiar al Consiliului Raional, dar utilajul, containerul şi compresorul au fost donate de către Banca Modială prin intermediului Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.
Construcţia va asigura Blocul chirurgical cu oxigenul necesar pacienţilor, mai ales acum, în perioadă în care Republica Moldova se confruntă cu nemilosul virus, COVID -19.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here