În atentia organizatiilor de tineret! Consiliul raional Hînceşti anunţă că Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării lansează Programul anual de Granturi pentru organizațiile de tineret, care este dedicat susţinerii şi dezvoltării sectorului de tineret din Republica Moldova prin care se va oferi, în bază de concurs, suport logistic şi financiar pentru realizarea iniţiativelor, programelor şi proiectelor de tineret, consolidând în acest mod cooperarea cu societatea civilă.

I. Cine poate aplica
La concurs pot participa organizaţiile de tineret din Republica Moldova care desfăşoară proiecte şi iniţiative de tineret cu impact în politica de tineret la nivel naţional cât şi regional.
Organizaţiile aplicante trebuie să deţină personalitate juridică, să fie organizaţie necomercială în care tinerii constituie 2/3 din numărul de membri şi din componenţa organelor de conducere, iar scopurile sale statutare sunt orientate spre dezvoltarea personalităţii tinerilor şi integrarea lor în viaţa publică.
La concurs sunt încurajate să depună proiecte organizaţiile de tineret care dispun de cofinanţare, acorduri de parteneriat din partea diferitor instituţii şi donatori locali şi internaţionali şi pot justifica o contribuţie proprie de cel puţin 20 la sută din valoarea totală a proiectului.

II. Priorităţile programului de granturi pentru anul 2020
În acest context, în cadrul Programului Granturi pentru organizațiile de tineret, în anul 2020 vor fi susţinute proiectele care vor contribui la implementarea planului de acţiuni al Strategiei Naționale de Dezvoltare a Sectorului de Tineret 2020 în baza a patru priorităţi:

Prioritatea I. Participarea tinerilor

Prioritatea II. Serviciipentru tineri

Prioritatea III. Oportunităţi economice pentru tineri

Prioritatea IV. Consolidarea sectorului de tineret.
Solicitarile urmeaza afi expediate pînă la data de 30 aprilie a. c.

Pentru detalii va adresaţi la specialistul, tineret si sport, C R Hînceşti, tel. 079038306

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here