La data de 12 martie 2020, în regim de urgență, având ca bază Hotărârea nr.6 din 10 martie 2020 privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID – 19, a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, președintele raionului Hîncești, dl Iurie LEVINSCHI a convocat ședința de lucru a Comisiei raionale extraordinare de Sănătate Publică și a Comisiei raionale Situații Excepționale. În cadrul ședinței au fost prezenți: vicepreședintele raionului, dl Dumitru CORNEI, dna Tamara PASCARI, șef, Centrul de Sănătate Publică Hîncești, reprezentanții Instituțiilor Medico- Sanitare Publice și membrii Comisiilor, instituite prin Deciziile Consiliului raional Hîncești. În discuție s-au pus următoarele subiecte:
1. Cu privire la situația epidemiologică la infecția cu Coronavirusul de tip nou – COVID-2019, măsuri de prevenire;
2. Cu privire la evaluarea nivelului de pregătire a sistemului medical de răspuns și control la urgența de sănătate publică, determinată de virusul COVID- 2019, măsuri de control.
În debutul ședinței, Președintele raionului, dl Iurie LEVINSCHI a menționat că scopul întrunirii este de a discuta situația epidemiologică la moment, nivelul de pregătire și modalitățile de prevenire a răspândirii virusului de tip nou, COVID-2019.
Ulterior, dna Tamara PASCARI, șef, Centrul de Sănătate Publică Hîncești, a vorbit despre situația epidemiologică din lume, republică și raion la situația de astăzi, atenționând că în țară este anunțat ”cod portocaliu” de infecții cu virusul COVID-19. În acest context, a reiterat despre fenomenul și caracteristicile virusului de tip nou, COVID-2019, evoluția și extinderea acestuia, menționând asupra necesității informării societății despre caracteristicile virusului de tip nou COVID-2019 prin orice mijloc posibil, monitorizarea permanentă a evoluției situației epidemiologice de către toate IMSP din raion, Punctul Vamal Leușeni și Poliția de Frontieră Leușeni, solicitând conlucare eficientă cu structurile responsabile și asigurarea instituțiilor cu necesarul de medicamente, identificarea și dotarea cu spații separate destinate pentru izolarea și tratamentul eventualilor bolnavi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here