La data de 28 februarie 2020, președintele raionului Hîncești, dl Iurie LEVINSCHI a convocat ședința de lucru a Comisiei raionale Extraordinare de Sănătate Publică. În cadrul ședinței au fost prezenți: vicepreședintele raionului, dl Dumitru CORNEI, reprezentanții Instituțiilor Medico Sanitare Publice și membrii Comisiei, instituite prin Decizia Consiliului raional Hîncești.

În cadrul ședinței Comisiei raionale Extraordinare de Sănătate Publică sau pus în discuție chestiunile:
1. Cu privire la situația epidemiologică la infecția cu Coronavirusul de tip nou – COVID-2019, măsuri de prevenire;
2. Cu privire la situația epidemiologică prin gripă, infecții acute ale căilor respiratorii și infecții respiratorii acute severe, măsuri de control.
În debutul ședinței, Președintele raionului, dl Iurie LEVINSCHI a menționat că scopul ședinței este de a evalua nivelul de pregătire și modalitățile de prevenire a răspândirii virusului de tip nou, COVID-2019.
Ulterior, dna Tamara PASCARI, șef, Centrul de Sănătate Publică Hîncești, a vorbit despre fenomenul și caracteristicile virusului de tip nou, COVID-2019, evoluția și extinderea acestuia, atenționând asupra necesității informării societății despre caracteristicile virusului de tip nou COVID-2019 prin orice mijloc posibil, monitorizarea permanentă a evoluției situației epidemiologice de către toate IMSP din raion, asigurarea instituțiilor cu necesarul de medicamente și de a identifica și dota un spațiu separat destinat pentru izolarea și tratamentul eventualilor bolnavi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here