Astăzi, 26 decembrie 2019, dl Ion CHICU, Prim-Ministru al Republicii Moldova însoțit de dl Adrian ERMURACHI, Secretar general adjunct al Guvernului și Dna Natalia POSTICĂ, consilier al Prim-ministrului au efectuat o vizită de lucru la Hîncești. Prim-ministrul a avut o întrevedere cu conducerea raionului în persoana d-lui Iurie LEVINSCHI, președintele raionului, însoțit de vicepreședinții dl Dumitru CORNEI și dna Olesea BRÎNZĂ. La începutul ședinței , cei prezenți au fost colindați de ceata de colindători ai ansamblului “Pe un picior de plai” din com. Pașcani, conducător artistic, Ecaterina URSU.
Prim-ministrul a purtat o discuție fructuoasă cu primarii unităților administrativ-teritoriale, agenții economici din raion, conducătorii serviciilor desconcentrate din r-l Hîncești și șefii subdiviziunilor subordonate Consiliului raional.
Prin urmare întâlnirea a continuat cu o sesiune de întrebări. Astfel, dna Tatiana BURUIANĂ, primarul com. Mereșeni a expus problemele cu care se confruntă autoritățile publice locale în activitatea zilnică. Dl Alexandru BOTNARI, primarul mun. Hîncești, s-a referit la migrația populației și lipsa forței de muncă, precum și beneficiile Legii unice de salarizare. Subiectul pe care l-a enunțat dl Tudor UNGUREANU, agent economic, a fost problema de a realiza materia primă pe teritoriul țării, prelucrarea îngrășămintelor BIO și controlul frecvent la care sunt supuși, din partea a diverse organe. Ion CĂRPINEANU, a abordat problema lipsei unui laborator ce ar elibera certificate de calitate a produselor agricole pentru export. Consilierul raional, dl Vasile COLȚA a abordat problema lipsei de infrastructură, ceea ce duce la lipsa de investitori în localitățile rurale.
În acest sens, dl Prim-Ministru, dl Ion CHICU a răspuns la toate întrebările acordate și totodată a notat și a promis că problemele expuse vor fi analizate și identificate soluții optime pentru soluționarea acestora.
Spre final, dl Ion CHICU și dl Iurie LEVINSCHI au felicitat pe toți cei prezenți cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă, dorindu-le tuturor succese.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here