La data de 09 decembrie, dl Iurie LEVINSCHI, președintele raionului a petrecut ședința operativă cu șefii de direcții și funcționarii aparatului președintelui.
În debutul ședinței, dl Iurie LEVINSCHI, preşedintele raionului, a enumărat evenimentele mai importante din săptămâna trecută.
Dl Dumitru CORNEI, vicepreşedintele raionului, a informat despre depistarea unui nou caz de Pesta Porcină Africanâ și măsurile întreprinse pentru combaterea și prevenirea răspîndirii acesteia în raion, focarul căreia se află în com. Sărata Galbenă. Comisia specială a efectuat 2 deplasări în teritoriu pentru monitorizarea situației la moment.
Dl Alexandru BOTNARI, vicepreședinte pe probleme economice, a informat despre vizita de lucru în com. Cotul Morii privind monitorizarea proiectului de aprovizionare cu apă potabilă.
Dna Valentina TONU, șef Direcția Învățământ a informat despre redeschiderea, după reparație capitală, a grădiniței de copii din com. Crasnoarmeiscoe, despre participarea la două ședințe de lucru la Ministerul de resort și a vorbit despre activitatea preconizată pentru săptămâna dată privind monitorizarea procesului instructiv-educativ in instituțiile educaționale.
Dna Galina ERHAN, şef DGF, a anunțat că, Raportul financiar, cu toate anexele și estimările pentru anii viitori, a fost prezentat Ministerului de Finanțe. Urmează stabilirea bugetelor pe fiecare entitate aparte, Dezbateri Publice și audierea celor interesați.
Dna Tamara CĂLUGĂRU, şef Direcţia ASPF, a informat despre achitarea tuturor plăților sociale, perfectarea Listelor beneficiarilor de plăți sociale pentru an. 2020 și problemele legate de familiile socialment-vulnerabile.
Deasemenea s-a pus în discuție, de către dna Elena Moraru Toma, secretarul Consiliului raional, urgentarea prezentării proiectelor de decizii pentru a stabili data ședinței Consiliului raional.
Dna Maria RAȘCU, șef Secția CGD, a informat despre vizita de monitorizare la obiectele de menire socială, solicitările de recepție a lucrărilor la unele obiecte și a specificat activitatea planificată pentru săptămâna dată.
Dl Petru CIUBOTARU, șeful Spitalului Raional Hîncești și dna Natalia SAHAROV, șef-interimar IMSP CS Hîncești, au informat despre activitatea instituțiilor medicale.
La final, dl Iurie LEVINSCHI, președintele raionului, a solicitat urgentarea soluționării recomandărilor Curții de Conturi și raportarea săptămânală la acest capitol. Apoi a anunțat despre vizita în raion a dnei Viorica DUMBRĂVEANU, Ministru al SMPS la data de 10 decembrie 2019, ora 13.30.
În ședință s-au pus în discuție și alte chestiuni și evenimente.

Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here