În scopul perfecționării măiestriei sportive a luptătorilor, a popularizării și dezvoltarii ,,Trîntei,, în Republica Moldova, a continuării tradiților culturale strămoșești, dar și a păstrării memoriei și promovării personalităților, reprezentanți ai luptelor de profil, la 15 septembrie 2019, în mun.Hînceşti (Parcul municipal Hîncești) s-a organizat turneului raional deschis la lupta “Trânta” cu participarea celor mai buni luptători din RM în memoria sportivilor de profil.
Evenimentul a fost organizat de către Consiliul raional Hîncești și Primăria municipiului Hîncești.
La turneu au fost prezenti vicepreședinții raionului Hăncești, dl Iurie Livinschi și dl Dumitru Cornei, dna Anadela Tofilat, viceprimarul municipiului Hîncești, dna Valeria Dîru, specialist în domeniul tineretului și sportului din cadrul primăriei municipiului Hîncești, veteranii sportului de profil, rude ale sportivilor decedați, antrenori și sportivi emeriți din raionul Hîncești și nu numai.
Competițiile s-a desfășurat după sistemul cu eliminare directă în următoarele categorii de greutate: 55 kg. ,60 kg ,65 kg, 70 kg, 75 kg ,80 kg ,85 kg, iar doritorii au participat la luptă pentru premiul ,,Berbecul viu,, (categoria absolută).
Cei mai buni dintre cei mai buni sportivi au fost premiati cu diplome și medalii, la fel au primit cadouri și premii banești.
În dependență de clasificare sportivilor pe locurile premiante, echipa din raionul Hîncești s-a clasat pe primul loc, echipa din municipiul Chișinău – pe cel de-al doila loc și echipa din raionul Ialoveni a fost desemnată cîștigătoare a locului trei.
Succese, în continuare, sportivilor!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here