La 13.08.2019, în sala de ședințe a Consiliului Raional Hîncești, a avut loc întâlnirea lunară a administraţiei raionului cu reprezentanții autorităților publice locale de nivelul I. La ședință a fost prezent dl Ghenadie BUZA, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.
Președintele raionului Hîncești, dl Anatolie CHETRARU, a deschis ședința cu un mesaj de salut.
La primul subiect din agendă, cu privire la modificările parvenite în Programul Drumuri Bune 2 și modul de repartizare a mijloacelor financiare alocate pentru reparația drumurilor din raion, a informat dl Tudor VARTOLOMEI, responsabil tehnic de implementarea proiectului.
Dna Maria RAȘCU, șef SCGD a specificat despre valorificarea de către APL de nivelul I a mijloacelor financiare alocate de Consiliul Raional și a solicitat în mod de urgență de a întreprinde măsuri de rigoare pentru realizarea proiectelor în derulare.
Dl Anatolie CHETRARU, președintele raionului, a abordat subiectul organizării acțiunilor cu ocazia marcării Sărbătorilor Naționale: Ziua Independenței – 27 august și Limba Noastră – 31 augus, care vor avea loc în fiecare localitate din raion.
Dna Elena MORARU TOMA, secretarul Consiliului raional a adus la cunoștința edililor informația cu privire la organizarea alegerilor locale generale, atenționând asupra accesibilității persoanelor cu disabilități, și nu numai, la secțiile de votare.
Dl Ion Sîrbu, șef DAA a vorbit cu privire la promovarea măsurilor de reducere a schimbărilor climatice și de dezastre în sectoarele apei și protecției civile, propunând accesarea la proiecte.
În continuare, dna Tamara PASCARI, șef, Centrul de Sănătate Publică Hîncești, a venit cu o informație utilă despre măsurile de combatere a ambroziei și despre măsurile de profilaxie a Rabiei.
La final, de asemenea, au fost prezentate spre informare și alte subiecte actuale, s-a dat răspuns și la întrebările parvenite.

Secția Administrație Publică, Probleme de Secretariat și Protocol.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here