La data de 15 iulie 2019, dl Anatolie CHETRARU, Președintele raionului Hîncești, a petrecut ședința operativă cu șefii de direcții și funcționarii aparatului președintelui.
Dl Președinte a atenționat asupra urgentării desfășurării licitațiilor cu privire la reparația obiectelor publice de menire socială.

De asemenea s-a solicitat întreprinderea măsurilor de rigoare, necesare lichidării consecințelor naturale cu forțe proprii și s-a indicat convocarea ședinței Consiliului de Administrație al instituțiilor medicale la data de 15 iulie 2019, chestiunea de bază fiind activitatea Spitalului Cărpineni.

Dna Vera PATRAȘCU, vicepreședintele raionului, a anunțat despre ședința extraordinară a Comisiei Copilului aflat în dificultate la data de 17 iulie.

Dna Natalia SAHAROV, șef-interimar IMSP CS Hîncești, a informat despre trecerea la practica liberă de activitate a unor medici de familie și problemele implementării acestui mod de activitate.

Dna Valentina TONU, șef Direcția Învățământ, a comunicat despre verificarea activității Taberelor de odihnă din com. Bobeica și Slobozia Dușca. În consecință s-au atestat condiții bune de activitate și securitate maximă a beneficiarilor.
În continuare s-a anunțat despre începerea procedurii de admitere în licee. Definitivarea rețelei școlare se va efectua la sfârșitul lunii august.

Dna Tamara CĂLUGĂRU, șef DASPF, a informat despre activitatea serviciilor sociale.

Dl CORNEI Dumitru, vicepreședintele raionului, a anunțat despre monitorizarea lucrărilor agricole de recoltare a culturilor spicoase și necesitatea lichidării problemelor apărute.

Dl Ion TULBU, șef Direcția Cultură și Turism, a informat cu privire la participarea delegației raionului Hîncești la Festivalurile folclorice din Grecia și Turcia și a specificat că la Festivalul folcloric din Turcia au participat delegații din 24 de țări, Republica Moldova a fost reprezentată de Ansamblul-model ”Arcușul” din comuna Sărata Galbenă.

Dl Iurie Levinschi, vicepreședintele raionului, a anunțat despre convocarea ședinței Comisiei transport de pasageri și bagaje pentru data de 18 iulie, ora 10.00.

În ședință s-au pus în discuție și alte evenimentele importante din săptămâna trecută și s-a discutat despre evenimentele, care vor avea loc săptămâna dată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here