În conformitate cu prevederile art. 45 pct. 1.; 3. al Legii privind Administrația Publică Locală nr. 436 – XVI din 28.12.2006, Regulamentul de constituire și funcționare a Consiliului Raional Hîncești  și în baza Programului de activitate al Consiliului raional pentru anul 2019, la data de 12.06.2019, s-a desfășurat ședința extraordinară a Consiliului  Raional Hîncești.

Din cei 35 de consilieri au fost prezenți 25, ședința fiind prezidată de domnul consilier Igor ȚURCANU. Conform Dispoziției Președintelui nr. 67 din 08.04.2019  pe ordinea de zi au fost incluse spre examinare 29 proiecte de decizii, astfel au fost examinate și aprobate 29 de proiecte de decizii, printre care atribuirea unui mandat de consilier în Consiliul raional Hîncești, dl Vasile SECU, odihna de vară a copiilor și adolescenților în sezonul estival 2019;  susţinerea  Reformei Asistenţei Medicale Primare din Republica Moldova, strategie a Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale al Republicii Moldova, cum ar fi trecerea la practica de cabinet individual al medicilor de familie cât și alte chestiuni. Totodată s-a  propus spre examinare încă 1 chestiune suplimentară, ce a fost examinată prealabil  în 2 comisii de specialitate.

De asemenea, Consiliul Raional a adoptat decizie de numire în funcție a directorului-interimar IMSP „Spitalul Cărpineni”, dl Iurie FRUNZE, șef Secția Consultativă, IMSP „Spitalul Cărpineni”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here