La data de 10 iunie 2019, dl  Anatolie CHETRARU, Președintele  raionului Hîncești, a petrecut .

În ședință s-au pus în discuție evenimentele importante, care au  avut loc săptămâna trecută, precum și măsurile planificate pentru săptămâna în curs.

Deasemenea, dna Elena MORARU TOMA a informat despre unele detalii privind Comisiile consultative de specialitate și nivelul de pregătire pentru ședința extraordinară a CR ce va avea loc la data de 12 iunie.

Valentina TONU, șef Direcția Învățământ, a anunțat că din data de 10 iunie începe activitatea taberelor cu sejur de zi în s. Crasnoarmeiscoe și s. Ciuciuleni, a informat despre monitorizarea și asigurarea implementării sesiunii de examene în gimnazii și  licee, despre cum s-a petrecut procedura  licitației de procurare a foilor de odihnă pentru sezonul estival.

Dl Anatolie CHETRARU, Președintele  raionului Hîncești a propus deplasarea specialiștilor Direcției Învățământ în taberele de odihnă câștigătoare la licitații pentru a verifica realitatea condițiilor igienico-sanitare.  De asemenea, s-a solicitat de urgență de a convoca ședința Comisiei copilului aflat în dificultate pentru preîntâmpinarea cazurilor  tragice, care pot avea loc în perioada estivală.

Se recomandă APL de nivelul I să organizeze activități cu  caracter  informativ și profilactic, privind asigurarea și protejarea vieții copiilor, prin intermediul asistenților sociali locali, mass-media și panourilor informative din localități.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here