În data de 23 mai, Casa raională de cultură Hîncești a fost gazda unui eveniment dedicat elevilor care au demonstrat performanțe școlare deosebite în cadrul olimpiadelor școlare – . Evenimentul a fost organizat de Direcția Învățământ Hîncești sub egida Șefei Direcției Învățământ Hîncești, dna Valentina TONU.
La evenimentul desfășurat  au participat  vicepreședintele raionului, Vera TĂNASE-PATRAȘCU, Iurie LEVINSCHI, Ion CIUBUC- Primarul mun. Hîncești, Anadela TOFILAT-viceprimarul mun.Hîncești, Igor EREMIA- consilier raional, dna Angela MÂNDACANU- poetă,  directori ai instituțiilor de învățământ, cadre didactice, părinți și elevi. Prezent la eveniment, deputatul Ghenadie BUZA și Alexandru BOTNARI, au adresat  mesaje de felicitare olimpicilor dar și cadrelor didactice care i-au pregătit și i-au ghidat pentru a ajunge la performanțe raionale și naționale, urându-le mari succese și pentru mai departe.

“Gala Laureaților” din r-nul Hîncești  are drept scop aprecierea performanțelor școlare, artistice și sportive înregistrate de elevi și cadre didactice în cadrul olimpiadelor și concursurilor școlare naționale și internaționale; susținerea elevilor dotați; sporirea prestigiului profesiei de pedagog, precum şi stimulării activității creative a acestora.
După partea festivă, cei prezenți în sală au urmărit un mini-spectacol deosebit pregătit de către  Ansamblul “Pe-un picior de plai” din Gimnaziul Pașcani. Conducător artistic- Ecaterina Ursu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here