La data de 15 aprilie 2019, dl Anatolie CHETRARU, recent ales în funcția de Președinte al raionului Hîncești, a petrecut ședința operativă cu șefii de direcții și secții a Consiliului Raional.
În ședință s-a pus în discuție întrebarea cu privire la problema înregistrării și gestionării Patrimoniului Public, care aparține Consiliului raional. S-a menționat importanța implementării recomandărilor Curții de Conturi referitor la realizarea Hotărârii Curții de Conturi nr.2 din 13.02.2018 ”privind Raportul auditului conformității evidenței, înregistrării și gestionării patrimoniului public, precum și a impozitării bunurilor imobile” și executarea Deciziei Consiliului Raional nr. 02/26 din 26 martie 2018 ”cu privire la unele măsuri de implementare a recomandărilor pe marginea Raportului asupra administrării și întrebuințării resurselor financiare publice și a patrimoniului public, aprobat prin Hotărârea Curții de Conturi nr. 49 din 09 octombrie 2017”.
De asemenea, în cadrul ședinței responsabilii de implementarea recomandărilor Curții de Conturi au primit indicații concrete cum vor pune în aplicare Legea nr. 29 din 05.04.2018 privind delimitarea proprietății publice.
Tot în ședința dată s-a discutat despre gestionarea ineficientă a apartamentelor sociale din localitățile rurale ale raionului și s-au propus metode de ameliorare a situației create cu privire la achitarea datoriilor acumulate.

15

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here