În perioada 16 – 18 noiembrie 2018, a avut loc Expoziția „Fabricat în Moldova” care s-a desfășurat la Iași, România în incinta Palas Mall. Evenimentul a fost organizat de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova împreună cu Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova – România, MIEPO și Primăria Iași.
Consiliul raional Hîncești a asigurat participarea agențilo economici din raionul Hîncești la acest eveniment prin acoperirea taxei de participare și costurile privind spațiul expozițional amenajat cu dotările necesare. Antreprenorii din raionul Hâncești au participat la expoziție sub marca „Produs de Hâncești”, un concept inițiat pentru a deveni o marcă umbrelă și va cuprinde o gamă variată de produse, comercializate pe pieţe diferite, dar care reprezintă/sunt specifice raionului Hânceşti. Acesta unește cei mai reprezentativi producători din raionul Hânceşti, dar şi micii meseriaşi şi producători insuficient de puternici din punct de vedere economic pentru a se promova singuri.
Producătorii participanți la expoziție au expus o gamă largă de produse agricole şi produse alimentare procesate, îmbrăcăminte şi accesorii. Aceștea sunt: Ion Catană (GŢ „Ion Catană”, s. Ciuciuleni), Nicolae Tronciu (GŢ „Nicolae Tronciu”, s. Pereni), Tudor Agaci (SRL „Fragolino”, s. Buţeni), Simion Golban (SRL „ Aprional – Grup”, com. Cărpineni), meșter popular – Galanciuc Natalia, Valeriu Nani (SRL „Valnisetru”).
Scopul acestui eveniment de amploare organizat a fost crearea condițiilor favorabile pentru susținerea producătorilor autohtoni, sprijinirea şi facilitarea relaţiilor comerciale dintre producătorii din Republica Moldova şi partenerii de afaceri din România, precum şi identificarea potenţialilor investitori din ţara vecină, stabilirea unor parteneriate şi promovarea produsului autohton.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here