Astăzi, într-o vizită de răspuns la invitația Consiliului raional Hîncești, i-am avut oaspeți de onoare pe dl Gabriel MUTU, Primarul Sectorului 6, dl Adrian Nicolae VIGHECIU, Administrator Public al Sectorului 6, dl Ion TĂNĂSUICĂ, Director General Corp Control Primar, și dl Iulian GHEORGHE, Director General Direcția Generală Investiții, care au fost parte a Delegației Sectorului 6 al Municipiului București. Oficialii au fost întîmpinați de către dl Ghenadie BUZA, Președintele raionului Hîncești, Vicepreședinții dna Vera PATRAȘCU, dnii Dumitru CORNEI și Constantin VLAS.

Este de menționat faptul că, în data de 27 martie 2018, a fost semnat Acordul de Cooperare între Sectorul 6 al Municipiului Bucureşti, România şi Consiliul Raional Hîncești, Republica Moldova, acord care ne oferă posibilitatea derulării și realizării unor proiecte de dezvoltare economică și socială în beneficiul comunităților locale impulsionînd, astfel, o colaborare pe multiple planuri și interacțiune între diverși actori sociali.

În debutul vizitei, a fost prezentat sediul Consiliului Raional Hîncești, inclusiv toate subdiviziunile amplasate aici și Sala de ședințe „Constantin Stere” din cadrul Consiliului raional Hîncești, proiect finanțat de către Consiliul Județean Prahova.
Au urmat întălniri la mai multe structuri, instituții și obiective de infrastructură importante din raionul Hîncești, astfel a avut loc o vizită la liceul-model al raionului – LT „Mihail Sadoveanu” și la Centrul sportiv multifunțional din mun. Hînceşti. Totodată a fost prezentat Spitalul raional Hîncești, Unitatea Primiri Urgente, proiect, de asemenea finanțat de către Consiliul Județean Prahova.

Vinăria Hîncești a fost o altă destinație, urmată de Conacul muzeico-arhitectural “Manuc-Bey”, mîndria raionului. Aici au avut ocazia să vadă atît frumusețea Palatului, cît și Biblioteca Publică Raională “A. Plămădeală”, la amenajarea căreia din nou a contribuit Consiliul Județean Prahova.
Scopul acestei vizite se regăsește printre scopurile fiecărui accord de cooperare, referitoare la crearea condițiilor pentru colaborare în domeniile social, cultural, economic, educație și turism.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here