Pe  16 noiembrie, membrul Comisiei Electorale Centrale (CEC),  Sergiu GURDUZA și Dana MUNTEANU, Șef-adjunct, Direcţia Management Alegeri  și Pavel Cabacenco, Director al Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral au avut întîlniri cu (ex)funcționari electorali antrenați în organizarea și desfășurarea alegerilor în circumscripția electorală nr.20 Hîncești.

Evenimentele fac parte din șirul de activități organizate de CEC cu prilejul aniversării a 20 de ani de la adoptarea Codului electoral al Republicii Moldova și de activitate permanentă a Comisiei.

În acest context, în cadrul întîlniriI a fost făcută și o trecere în revistă a evoluției procesului electoral din Republica Moldova pe parcursul ultimelor ani. Alte subiecte abordate de participanți au vizat procesele de organizare și desfășurare a activității organelor electorale inferioare ce preced ziua votării, instruirea și remunerarea muncii funcționarilor electorali, aspecte ale întocmirii și gestionării listelor electorale, etc.

Participanții la eveniment au apreciat pozitiv deschiderea și inițiativa CEC de a organiza asemenea întlniri în teritoriu. Evenimentul de la Hîncești s-a  încununat cu decernarea diplomelor pentru funcționarii electorali care au activat în cadrul consiliului electoral de circumscripție electorală  Hîncești și în birourile electorale ale secțiilor de votare din  raion.

 Sergiu GURDUZA, membrul CEC și Ion MEREUȚĂ, Reprezentantul Guvernului în teritoriu au menționat că autoritatea electorală centrală și administrația publică locală de nivelul II califică înalt dedicația, reponsabilitatea, onestitatea și profesionalismul acestora, manifestat în exercitarea atribuțiilor la organizarea și desfășurarea alegerilor.

 

Sursa  www.cec.md

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here