Azi, 05 aprilie 2019, a fost convocată ședința ordinară a Consiliului raional, la care au participat Președintele raionului dl Ghenadie BUZA, vicepreședinții raionului dna Vera PATRAȘCU-TĂNASE și dl Iurie LEVINSCHI, reprezentanții serviciilor desconcentrate, ai secțiilor și direcțiilor din cadrul Consiliului raional și 28 consilieri din 35.
Inițial, la propunerea președintelui raionului au fost decernați cu Diplome de Excelență, sportivul Dorin BUCȘA, premiat cu medalia de argint la Campionatul European U- 22 și antrenorul Igor UNTILĂ.
După onorarea simbolurilor de stat, cei prezenți au început procedura de lucru. De această dată, președintele ședinței, cu votul majorității a fost ales dl Igor EREMIA.
La ordinea de zi consilierii raionali au avut 31 de întrebări. Consilierii au examinat executarea bugetului raional pentru anul 2018, precum și au dezbătut în plen unele modificări la bugetul raional aprobat pentru anul 2019. În cadrul acestei ședințe, dl Ghenadie BUZA a prezentat demisia în fața Consiliului raional, menționând că pe parcursul a 3 ani și 8 luni au fost și dificultăți, mai cu seamă la începutul mandatului, dar s-au realizat și lucruri frumoase în domeniul educației, medicinei, infrastructurii, culturii aceasta dând dovadă de buna gestionare a mijloacelor financiare.
Dumnealui a accentuat că în perioada de activitate a avut ca obiectiv primordial dezvoltarea raionului și bunăstarea populației. Dar, pentru ca aceasta să se realizeze dl Ghenadie BUZA, a considerat că este necesar de creat o atmosferă armonioasă între consilierii raionali și de construit o relație bazată pe încredere cu primarii localităților și funcționarii publici care activează în cadrul Consiliului raional, fapt ce i-a reușit pe parcursul acestor ani, fiindcă dl președinte a plasat pe primul loc încrederea reciprocă în vizorul tuturor celor care au ca misiune de a ajuta și a lucra în beneficiul societății.
Mesaje de mulțumire pentru colaborare fructuoasă, cuvinte de apreciere pentru cumsecădenia și profesionalismul manifestat de dl Ghenadie BUZA au fost rostite de către dna Vera PATRAȘCU- TĂNASE, vicepreședintele raionului și dl Igor EREMIA, Președintele Comisiei consultative de specialitate Buget și Finanțe, consilier raional.
În urma celor expuse, consilierii raionali au votat chestiunea din ordinea de zi, acceptând demisia dlui Ghenadie BUZA
În continuare dna Elena MORARU TOMA, Secretarul Consiliului Raional Hîncești, în calitate de raportor a subiectului, a adus la cunoștință că 1/3 din consilieri propun candidatura dlui Anatolie CHETRARU, consilier raional la funcția de președinte al raionului Hîncești până la expirarea mandatului Consiliului raional 2015-2019. Dl Anatolie CHETRARU a mulțumit pentru votul de încredere.
Astfel, candidatura noului președinte a fost supusă votului și cu 27 de “pro”, dl Anatolie CHETRARU a fost ales în funcția de președinte al raionului Hîncesti începând cu data de 09.04.2019.
Menționăm că dl Anatolie CHETRARU a mai deținut și anterior mandatul de președinte al raionului cât și mandatul de vicepresedinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here