Valoarea totală a proiectului – 255 500,00 Euro.
Consiliul local al Sectorului 6 al Municipiului București 200 000,00 Euro.

În conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului local Sectorului 6 al Municipiului București Nr. 265 din 25.10.2018 a fost aprobat spre finanțare proiectul „Renovarea Casei de cultură raionale Hîncești” înaintat de către Consiliul raional Hîncești. Astfel, Consiliul Raional Hîncești a demarat lucrările de reconstrucție în anul curent, urmînd să se finalizeze lucrările de reconstrucție și amenajare a întregului proiect pînă la finele anului 2019. Casa de cultură raională din municipiul Hîncești este principalul obiectiv cultural-artistic din raionul Hîncești, care a lansat în domeniul respectiv și a dat culturii naționale un șir impresionant de nume sonore, promovând și în continuare tinerele talente. Totodată, scena acestui edificiu găzduiește concerte și evenimente cu specifric cultural-artistic memorabile, inclusiv la nivel național și transfrontalier.

Este bine cunoscut rolul culturii în evoluarea unei societăți. Dacă am da o definiție succintă, am spune: „Cultura este știința artei, dar și arta de a fi om”. Totodată, cultura, ca domeniu distinct și consacrat al vieții noastre, are nevoie de obiective materiale – cămine culturale, case de cultură bine amenajate, prin care să-și poată promova, eficient și plenar, valorile specifice.

Temelia casei de cultură, în prezent Casa de cultură raională Hîncești, a fost pusă în anul 1966, având ca destinație găzduirea unor proiecte culturale, educaționale și artistice. Pe parcursul anilor, a reușit să se impună într-o adevărată fabrică de creație, unde fiecare activitate, colectiv completau, rând pe rând, colierul de perle ale culturii locale, regăsindu-și un loc de frunte în cultura națională.

Scena Casei de cultură din Hîncești este un bun promotor al tinerilor talente, care au prins curaj și au îndrăgit publicul, obținând treptat apreciere și experiență. Fiind cooptați în numeroase activități ale Casei de cultură, aici și-au luat avântul și au ajuns artiști îndrăgiți astfel de personalități ca: Mihai CIOBANU, Olga CIOLACU, Lidia BOTEZATU, Ion CIUBOTARU, Ana MUNTEANU. Orice început e întotdeauna foarte greu, restabilirea spiritului creativ în perioada postbelică a fost foarte anevoios, însă, treptat-treptat, cu oameni de suflet, talentați, prin eforturi susținute, cultura raională în diverse domenii a început să prindă culoare și viață, au început să apară primele colective ce se bucură și în prezent de priză la spectatori: Ansamblul folcloric, Ansamblul vocal, Formația corală „Balada”, Corul veteranilor, Ansamblul de cântec și dansuri populare ,,Andrieș” etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here