Mult stimate femei din localitățile rurale
ale raionului Hîncești !

Astăzi, 15 octombrie, este o sărbătoare importantă pentru Moldova, Ziua Mondială a femeilor din mediul rural. Ideea celebrării, în fiecare an, a Zilei Mondiale dedicate femeilor din mediul rural a apărut în septembrie 1995, în cadrul unei conferințe ONU pentru femei, care a avut loc la Beijing, subliniindu-se, în acest mod, recunoașterea și susținerea pentru rolurile multiple asumate de femeile din mediul rural.

Peste 50% din populația rurală a raionului Hîncești sunt femei care activează în diferite sfere: primari, funcționari publici în administrația publică locală, medici, profesori, constructori, lucrători în sfera socială, businessman, casnice etc. Sunt cele care muncesc de rând cu bărbații, îi suplinesc când sunt lipsă, au grijă de gospodărie și de copii, depășesc cu mare dibăcie problemele cu care se confruntă, contribuind la bunăstarea familiilor și dezvoltarea economiei rurale. Ele sunt mamele și surorile, bunicile și fiicele noastre, rezistente, responsabile și generoase.

În această toamnă aurie, cu ocazia Zilei Mondiale a femeilor din mediul rural, în numele Consiliului Raional Hîncești și al meu , vin cu un buchet din cele mai alese flori, exprimându-mi stima și recunoștința pentru modestia , căldura, bunătatea, înțelepciunea ce Vă caracterizează.

Vă doresc, stimate Doamne și Domnișoare, să fiți sănătoase, frumoase, deosebite, fericite, ambițioase, dinamice, să aveți speranțe împlinite și, ca mereu, să Vă însoțească admirația și recunoștința tuturor.
Vă asigur că prețuim și cunoaștem toate lucrurile bune, pe care le faceți pentru societatea noastră, și că vom depune toate eforturile pentru a vă proteja drepturile și pentru a vă crea condiții mai bune de trai.

Cu respect,
Preşedintele raionului Hînceşti,
Ghenadie BUZA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here