La 05.06.2018, în sala de ședințe “Costantin Stere” a Consiliului Raional Hîncești, a avut loc întîlnirea lunară a administraţiei raionului cu reprezentanții autorităților publice locale de nivelul I, fiind prezent şi reprezentantul Guvernului în teritoriu, domnul on MEREUŢĂ.

Președintele raionului Hîncești domnul Ghenadie BUZA a deschis ședința cu un mesaj de salut.

Domnul Ion MEREUȚĂ, reprezentantul Guvernului  în  teritoriu, a informat audiența despre importanța securizării informației privind Registrul actelor locale, menționînd că cerințele și responsabilitatea transparenței procesului decizional este foarte mare și o poartă secretarul consiliului local. Totodată, a comunicat și despre rolul instruirii secretarilor consiliilor locale întru realizarea cu succes a atribuțiilor de serviciu.

Cu privire la organizarea odihnei de vară a copiilor în sezonul estival s-a expus doamna Valentina TONU, șef Direcția Învățămînt Hîncești, aducînd la cunoștința participanților la eveniment, că beneficiari la taberele cu sejur de zi și taberele de odihnă sunt copiii din tot raionul și trebuie de monitorizat foarte bine odihna de vară a copiilor, pentru asigurarea și protejarea veții și sănătății copiilor. Pentru obținerea rezultatelor dorite, eficiente, trebuie implicați toți factorii de decizie din raion. Doamna TONU a pus în discuție și tema referitor la graficul de vacanță în grădinițe în perioada estivală, specificînd că scopul vacanțelor, este valorificarea finanțelor acordate pentru reparația instituțiilor preșcolare.

Doamna Tamara IONIȚĂ, şef-interimar CTAS Hîncești a enunțat despre importanța lansării procesului de scanare a carnetelor de muncă a persoanelor care nu au ajuns la vîrsta de pensionare, deoarece începînd cu luna ianuarie 2019 se anulează carnetele de muncă. Agenții economici prezintă lista persoanelor cu carnetele de muncă în original, iar persoanele fizice se prezintă personal cu carnetul de muncă la CTAS Hîncești.

Doamna Vera PATRAȘCU, vicepreședintele raionului Hîncești, a anunțat că Inspecția Socială a verificat corectitudinea acordării ajutorului social la cetățenii din raion și cu regret suma achitată nelegitim ajunge circa 12 mii lei. De asemenea a comunicat că la 14 iunie se celebrează Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge, îndemnîndu- i pe toți să fie activi, contribuind la salvarea de vieți omenești.

La final s-au comunicat un șir de anunțuri în atenția reprezentanților APL de nivelul I.
După finalizarea agendei de lucru, reprezentanții autorităților publice locale de nivelul I au participat la evenimentul de lansare a Programului “Comunitatea Mea”, organizat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltarea Internațională (USAID).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here