Sportivii hinceșteni cu rezultate remarcabile în anul 2017, au fost premiați azi, 20 ianuarie în cadrul Galei Sportului Hînceștean 2017, eveniment organizat de Consiliul Raional Hîncești în incinta Casei de Cultură raională. La această festivitate au fost prezenți oficialități: dl Ghenadie BUZA, Președintele raionului Hîncești, dna Vera TĂNASE-PATRAȘCU, și dl Constantin VLAS- vicepreședinții raionului Hîncești, dl Nicolae ȘTERBEȚ, președintele Comisiei sănătate și protecție socială, reprezentantul Guvernului în teritoriu- dl Ion MEREUȚĂ, precum și primarii din raionul Hîncești, dl Mihail USATÎI-președintele Clubului Sportiv PETROCUB și dl Mircea COJOCARU-reprezentantul Federației Moldovenești de Fotbal, și mulți antrenori din raionul Hîncești.

Dl Ghenadie BUZA a mulțumit performerilor și antrenorilor acestora pentru rezultate notabile obținute în 2017, pentru promovarea prestigiului sportului hînceștean în țară și peste hotare, asigurîndu-i că Consiliul Raional Hîncești va sprijini în continuare sportul de performanță și sportul în masă.

În cadrul Galei au fost premiați veteranii sportului hînceștean, echipele clasate pe locurile premiante în Campionatul Raional de Fotbal, fotbaliștii din selecționatele fotbalistice de juniori și seniori ale Republicii Moldova, sportivii performanți la turneele internaționale, campionatele naționale și europene, precum și antrenorii acestora. Echipa anului 2017 a fost declarată echipa de fotbal PETROCUB din mun. Hîncești, care a obținut locul III în Divizia Națională de Fotbal, învrednicindu-se de dreptul de a evolua în Liga Europei, a doua după importanță competiție europeană intercluburi.

Pentru susținerea sportului din raionul Hîncești, spiritul civic și contribuția substanțială la consolidarea colaborării cu administrația publică locală, președintele CS PETROCUB, dl Mihail USATÎI a fost decernat cu trofeul OMUL ANULUI 2017 la secțiunea SPORT. În semn de gratitudine pentru rezultate sportive remarcabile și contribuția personală la promovarea sportului de performanță în raionul Hîncești, cu trofeul OMUL ANULUI 2017 la secțiunea SPORT, au fost decernați și Dorin GOȚONAGĂ (antrenori Ilie BUIUC și Mihai BUIUC), campion european la judo tineret- categoria 81 kg și Dorin BUCȘA (antrenor Igor UNTILĂ), medaliat cu bronz la europenele pentru pugiliștii pînă la 22 ani.

Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here