Începînd cu 15 ianuarie 2018, de Ziua Națională a Culturii și cu ocazia celei de a 168-a aniversare de la nașterea Poetului Mihai Eminescu, Sala de ședințe a Direcției Învățămînt a Consiliului Raional Hîncești, va purta numele ”Mihai Eminescu”. Inițiativa conducerii raionului în frunte cu Dl. Președinte Ghenadie BUZA, care a și oferit placa comemorativă, a fost susținută de către colaboratorii Direcției Învățămînt, în special de șefa direcției, Dna. Valentina TONU.

În cadrul momentului solemn dedicat dezvelirii plăcii comemorative, Dl. Ghenadie BUZA a îndemnat pe toți cei prezenți să-l cinstească pe Marele Poet, învățîndu-ne să iubim pămîntul și neamul românesc,  așa cum a facut-o Mihai Eminescu.

Și Dna. Valentina Tonu, aducînd un omagiu Luceafărului Poeziei, ne-a încredințat de grija, responsabilitatea cu care se vor apropia și în continuare de opera acestuia.

Toți cei prezenți, inclusiv vicepreședinții raionului Dna Vera Tănase, Dl. Constantin Vlas au menționat că timpul nu diminuează din valoarea tezaurului eminescian, iar Centenarul Unirii înseamnă nu doar a simți, dar și a acționa românește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here