Permiteţi-mi, să Vă mulţumesc din suflet pentru efortul şi perseverenţa de care aţi dat dovadă Dvs în procesul salvgardării, reconstrucţiei şi promovării Conacului Manuc Bey, inaugurat recent.

În februarie curent, s-a împlinit un deceniu de când s-a atras atenţia publicului larg şi diverşilor actori sociali asupra condiţiei degradante şi destinului de mai departe a Complexului Manuc Bey prin desfăşurarea Maratonului raional “Dăinuire prin dăruire”, urmat de câteva proiecte transfrontaliere,  care au demonstrat că domeniul turistic din raionul Hînceşti are perspective bune.

În rezultat, astăzi le propunem vizitatorilor şi publicului împătimit de frumos o capodoperă, care a reuşit deja să devină cartea de vizită a Hînceştiului, un brand promiţător, în jurul căruia gravitează mai multe idei şi eventuale proiecte inovatoare.

Sperăm că inaugurarea oficială de pe 07 aprilie 2017 va fi începutul promovării potenţialului turistic a complexului muzeistic, urmînd a servi ca catalizator al dezvoltării economice şi turistice a oraşului Hînceşti, şi implicit a raionului în întregime. Palatul Manuc Bey se va transforma într-un centru polifuncţional, cu posibilitatea de a găzdui desfăşurarea diverselor evenimente, conferinţe, seminare regionale şi internaţionale, cu unităţi de cazare şi pachet inclus de agrement.

Vizitatorii vor putea să admire frumuseţea de altădată, în cadrul unui traseu turistic regional, care va cuprinde următoarele obiective culturale: Conacul Manuc Bey, Curtea Domnească de la Lăpuşna, Cetatea Geto-Dacică de la Stolniceni, Muzeul satului Ciuciuleni şi  Mănăstirea Hîncu.

Cu deosebit respect,

Preşedintele raionului Hînceşti   

Ghenadie BUZA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here