Prima întrebare din agendă a vizat situaţia deplorabilă a bazinelor acvatice şi lacurilor din raionul Hîncesti. În acest context, vicepreşedintele raionului Hînceşti, dl Dumitru Cornei, a solicitat primarilor pregătirea propunerilor argumentate privind exploatarea durabilă a construcţiilor hidrotehnice şi acumulărilor de ape pentru evitarea situaţiilor excepţionale.

De asemenea, dl Dumitru Cornei, a informat primarii despre bilunarul de salubrizare şi înverzire a localităţilor din raion, care se va desfăşura în  perioada 30 martie-09 mai 2017.

Ulterior, şeful Direcţiei Învăţământ Hînceşti, dna Valentina Tonu, a comunicat primarilor unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul I prevederile circularei Ministerului Educaţiei referitor la prognoza preşcolară şi şcolară, informând despre posibila schimbare a statutului instituţiilor de învăţământ din raion.

O comunicare despre cazurile depistate de implicare a copiilor din raionul Hînceşti în jocul ”Balena Albastră” a prezentat şeful Inspectoratului de Poliţie Hînceşti, dl Lilian Luca, îndemnând primarii ca prin intermediul echipelor multidisciplinare să ajute copiii implicaţi în acest joc să revină la situaţia normală.  La aceeaşi temă, dna Daniela Buzatu, şef de secţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a prezentat o informaţie în powerpoint despre pericolele reale pentru adolescenti din spaţiul virtual, rugând primarii ca aceştia să informeze părinţii despre necesitatea de sporire a vigilentei şi supravegherii copiilor.

Comandantul Centrului Militar Hînceşti, dl Pavel Lupu a informat edilii referitor la sarcina de încorporare în serviciul militar în termen care revine fiecărei primării  pentru primăvara-vara anului 2017. Raportorul a prezentat prevederile legislaţiei în vigoare referitor la serviciul militar, solicitând primarilor implicarea personală  în executarea sarcinii de încorporare.

La  finalul şedinţei, managerul de proiect din cadrul PNUD, dna Olesea Cazacu, a prezentat o informaţie referitor la proiectele realizate de asociaţiile de băştinaşi din localităţile Republicii Moldova, sugerând primarilor unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul I crearea asociaţiilor de băştinaşi şi în localităţile raionului Hînceşti în scopul susţinerii localităţii de origine şi contribuirii prin toate mijloacele posibile la dezvoltarea locală.

 

Secţia Administraţie Publică, Probleme de Secretariat şi Protocol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here