În raionul Hînceşti măsurile culturale dedicate Zilei Memoriei s-au petrecut în Piaţa Suveranităţii a oraşului Hînceşti. La eveniment au participat veteranii conflictului armat, reprezentanţii autorităţilor administraţiei publice locale, colectivele serviciilor descentralizate şi desconcentrate. Mitingul solemn a fost deschis prin ţinerea unui minut de reculegere în memoria celor care nu s-au întors de pe câmpul de luptă, după care au urmat cuvântările oficialilor şi depunerile de flori la Complexul Memorial din oraşul Hînceşti.

Fiind prezenţi la eveniment, Preşedintele raionului Hînceşti-dl Ghenadie BUZA,  primarul oraşului Hînceşti-dl Alexandru BOTNARI, Preşedintele Uniunii raionale a veteranilor de război din cadrul organelor afacerilor interne-dl Iurie DARII şi  participantul la conflictul armat de pe Nistru-dl Petru TULUȘNIUC  au exprimat profunda recunoştinţă şi respectul  pentru veteranii acelui război, care au  apărat independenţa, suveranitatea poporului nostru, istoria, graiul şi tradiţiile seculare.

La finalul acţiunilor culturale, veteranii războiului de pe Nistru au servit un prânz ostăşesc, organizat de către Consiliul Raional Hînceşti în colaborare cu agenţi economici din raion.

 

               Secţia Administraţie Publică, Secretariat şi Protocol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here